Povratak
Objavljeno 25.05.2022.

Pokrenuta CSR kampanja “Konzumiraj odgovorno”

HUP-ova Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokrenula je društveno odgovornu kampanju informiranja javnosti i ugostitelja o važnosti umjerene i odgovorne konzumacije alkohola. U sklopu kampanje krajem svibnja pokrenuta je obrazovna mrežna stranica www.konzumirajodgovorno.hr, na kojoj se mogu naći korisne informacije o utjecaju alkohola na organizam i zdravlje te upozorenja o skupinama za koje konzumacija alkohola nije preporučljiva, s posebnim naglaskom negativnog utjecaja alkohola na maloljetnike.

U sklopu društveno odgovornog projekta, pokrenutog u suradnji s europskim udruženjem spiritsEUROPE, koje okuplja sektor jakih alkoholnih pića preko 31 nacionalne udruge, nastao je kviz o odgovornoj konzumaciji alkohola. Kviz donosi smjernice i odgovore na ključna pitanja o umjerenoj konzumaciji alkohola, pojašnjava razlike između umjerene i pretjerane konzumacije, sadržava savjete o odgovornom uživanju i objašnjava razlike u alkoholnim pićima. Kvizu se može pristupiti preko mrežne stranice www.konzumirajodgovorno.hr ili izravno na poveznici http://edapp.click/spiritseu-hr.

Osim tog načina obrazovanja javnosti, u suradnji s Algebrom Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri razvio je i online obrazovni trening o odgovornom posluživanju alkohola koji je namijenjen ugostiteljskom sektoru. Treningom Poslužujem odgovorno želi se smanjiti neodgovornu konzumaciju alkohola i ukazati na problem maloljetničke konzumacije alkohola, ali i promovirati ugostiteljske objekte koji poslužuju odgovorno.