Povratak
Objavljeno 07.09.2023.

Projekt GigaBEEtno usmjeren na očuvanje pčela

A1 Hrvatska u partnerstvu s Go2Digital provodi društveno korisni projekt očuvanja pčela – jednog od najbitnijih elemenata u opstanku naših ekosustava koji ovise o oprašivanju cvjetnica. Tim Komunikacijskog ureda pruža komunikacijsku podršku te sudjeluje u osmišljavanju i planiranju projektnih aktivnosti ovog vrijednog projekta.

GigaBEEtno je usmjeren na edukaciju javnosti, posebice djece i mladih, o važnosti zaštite solitarnih pčela, ali i na konkretne aktivnosti unapređenja života pčela u urbanim sredinama. Na nekoliko lokacija u Zagrebu postavljeni su hoteli za pčele, a na dvjema lokacijama i uređaji za kakvoću zraka koji građanima nude real-time uvid u kvalitetu zraka kojeg udišu.

Projekt je dobio niz domaćih i međunarodnih priznanja za društveno odgovorno poslovanje. Među ostalim projekt GigaBEEtno osvojio je nagradu Žuti okvir (National Geographic Hrvatska) i Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska udruga za odnose s javnošću) te na međunarodnoj razini zlato na World Award natjecanju u kategoriji „Environmental“ (International Public Relations Association).