Povratak
Objavljeno 04.05.2023.

Predstavljanje Podravkine održive strategije

Podravka je usvojila i javno predstavila Strategiju održivog poslovanja za razdoblje do 2030. koja kao glavna područja djelovanja definira čist okoliš, zdravu prehranu, brigu o zaposlenicima i zajednici te odgovorno korporativno upravljanje. Ključne investicije koje podržavaju i omogućavaju ispunjenje postavljenih ciljeva održivosti Grupe Podravka, među ostalim, obuhvaćaju proširenje sunčane elektrane, izgradnju kogeneracijskog postrojenja, koncentracije pekarske proizvodnje u Sloveniji na jednoj lokaciji, modernizaciju voznog parka te izgradnju novog logističko distributivnog centra u Koprivnici.

Uz navedene investicije, strategija se fokusira na povećanje broja proizvoda s manjim sadržajem soli, dodanih šećera i zasićenih masti po serviranju, kao i proizvoda koji sadrže pozitivne sastojke i/ili potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu, smanjenje vlastitih emisija CO2 putem recikliranja i pojačanog korištenja obnovljivih izvora energije te pojačanim fokusom na unaprjeđenju materijalnih prava i uvjeta rada zaposlenika. U svojoj strategiji Podravka također definira nastavak podrške kulturnim, sportskim i humanitarnim organizacijama i udrugama te zajedničko promicanje svijesti o važnosti uravnotežene i zdrave prehrane i važnosti smanjenja otpada od hrane.

Podravka je svoju održivu strategiju na posebnom događanju u zagrebačkom Maksimiru predstavila svojim ključnim dionicima i partnerima, a nizom aktivnosti tijekom godine njezine glavne odrednice komunicirane su zaposlenicima te putem medija i društvenih mreža i potrošačima odnosno široj javnosti. Tim Komunikacijskog ureda sudjelovao je u osmišljavanju i provedbi komunikacijskih aktivnosti vezanih uz Podravkinu strategiju održivosti.