Povratak
Objavljeno 12.01.2023.

Održana utrka Snow Queen Trophy 2023

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju, tim Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri je i ove godine pružao organizacijsku i komunikacijsku podršku utrkama Svjetskoga skijaškog kupa Snow Queen Trophy, koja na Sljemenu okuplja najbolje svjetske skijašice i skijaše. Početkom siječnja 2023. slalomašice su se 17. put okupile na Sljemenu, i to prvi puta na najavljenim dvjema ženskim utrkama.

U suradnji s Hrvatskim skijaškim savezom i ostalim članovima organizacije, naš je tim ponovno vodio press službu jedne od najgledanijih i najpopularnijih skijaških utrka na svijetu, kao i dva međunarodna press centra u kojima redovito ugošćujemo brojne novinare, fotoreportere i TV ekipe iz svih dijelova svijeta.

Prvu ovogodišnju žensku slalomsku utrku, koja je održana 4. siječnja, obilježila je rekordna pobjeda Amerikanke Mikaele Shiffrin koja je peti put okrunjena Snježnom kraljicom te odličan rezultat hrvatske predstavnice Leone Popović s osvojenim desetim mjestom. Podršku natjecateljicama na stazi pružali su brojni gledatelji koji su se nakon dviju pandemijskih godina ponovno okupili na Sljemenu.

Unatoč velikim naporima i želji Hrvatskog skijaškog saveza da se 5. siječnja održi i druga ženska slalomska utrka, ona je otkazana odlukom FIS-a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta.